Sjokolade mousse av hvit og mørk sjokolade

Denne oppskriften er kjempe god!
Men har planer om og bare legge ut "kremoppskriftene  til dere uansett ;-)

                 Sjokolademousse av hvit og mørk sjokolade                  

     12 posjoner

sjokoladedrom
                            (bilde fra google)

100 g  ekstra mørk kokesjokolade (70 % kakao)
300 g mørk kokesjokolade
300 g hvit koke sjokolade
3 stk egg
6  stk eggeplommer
6 stk. eggehviter
9 dl kremfløte
salt
skrellede hasselnøtter

Desserten må lages i to runder. Begynn med den mørke.

Rydd plass i kjøleskapet. Hakk nøttene og sett dem til side. Hakk sjokoladen i småbiter og legg den i en liten bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør om av og til. Når sjokoladen har smeltet og blitt ordentlig varm blander du inn to egg i den mørke sjokoladen (senere ett egg i den hvite). Deretter blander du inn fire eggeplommer i den mørke sjokoladen (senere to i den hvite). I den mørke sjokoladen tar du så i en klype salt eller to.

Stivpisk så fire eggehviter til den mørke sjokoladen (senere to til den hvite). Visp seks dl av fløten til den mørke sjokoladen (senere tre til den hvite). Bland sjokoladerøren forsiktig med eggehviten, og bland så forsiktig i fløtekremen. Hell moussen over i dessertskåler eller i én stor bolle og sett den i kjøleskapet.

Når du har laget den mørke moussen settes den i kjøleskapet. Alt utstyret vaskes og tørkes, så følger du samme prosedyre med den hvite sjokolademoussen. Når den hvite sjokolademoussen er ferdig heller du den over den mørke, drysser på nøttene og setter det hele tilbake i kjøleskapet. La moussen kjøles i minst fire timer før servering. 


Velbekomme :-)Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

pitoresk

pitoresk

25, Horten

Er en positiv og interiørfrelst frøken som er lykkelig gift med Verdens beste mann! :-) Og er så heldig å ha to nydelige prinsesser som beriker hverdagen vår! En på 7 år og en lita tulle på 5 mnd. Drømmen om et småbruk har gått i oppfyldelse, så her nyter vi rolige omgivelser med både hester, hunder, kaniner og pus. ...Og en gammel rød traktor ;-) For kontakt: karina2366@yahoo.no

Kategorier

Arkiv

hits